Heerenveen 7 december 2015 (bijgewerkt 22 maart 2016)

Berichten van diverse overheidsinstanties zullen steeds meer komen in de digitale berichtenbox op mijn.overheid.nl en niet meer via de post. Vaarwel blauwe envelop.

Wij als belastingconsulent kunnen de digitaal gestuurde brieven op dit moment niet inzien met onze software. Administratiekantoren kunnen op dit moment alleen serviceberichten toeslagen (sbt) en servicebericht aanslagen (sba) inzien. De belastingdienst zegt te werken aan een oplossing van mensen die geen computer of internet hebben en dit niet door familie of kennissen willen laten regelen. Professionele administratiekantoren, accountants en overige dienstverleners zullen als het goed is nooit met uw DigiD werken. Geeft u wel uw DigiD af dan kan diegene die uw DigiD heeft in al uw persoonlijke gegevens komen.

De enige mogelijkheid om de digitale brieven te zien is dat u een DigiD aanvraagt en een MijnOverheid account aanmaakt al dan niet met de hulp van familie, kennissen. Ook het bellen met de belastingtelefoon kan werken als uw zegt dat u geen computer heeft. Let op ook gemeentes, rdw, waterschap etc. maken of zullen steeds meer gebruik gaan maken van de digitale berichten box MijnOverheid. Al deze instanties zult u dienen te bellen met het verzoek voor een papieren exemplaar.

Heeft u vragen over de veranderingen in het ontvangen dan post van de overheid, stel ze dan gerust via telefoon of e-mail. Wij helpen u graag met persoonlijk contact.

LET OP: In de e-mails die u ontvangt in uw e-mailbox van MijnOverheid staan geen links naar de website, mocht dit wel het geval zijn dan zijn het kwaadwillende die u naar een andere internetpagina willen sturen om misbruik te maken van uw gegevens.